200
Plekken
1
editie
5
Sessies

Bewegen Is Leven Dag

Yes, het is zover! Op dinsdag 23 april organiseren bewegingsagogen Joël en Azmi, dé inspiratoren op het gebied van bewegen, hun allereerste Bewegen Is Leven Dag.

Voor jou?
De Bewegen Is Leven Dag is speciaal bedoeld voor jou als zorgprofessional, verzorgende, verpleegkundige, huiskamerbegeleider, vaktherapeut, bewegingsagoog, activiteitenbegeleider, en ook voor collega’s binnen zowel de langdurige als de kortdurende zorg.

Het wordt een dag vol inspiratie, kennisdeling en actie!

Datum: dinsdag 23 april 2024
Tijd: 09.00 tot 18.00 uur
Locatie: De Apenheul in Apeldoorn

Tickets bestellen

Joël & Azmi:  “De beste manier om te leren is om mensen te inspireren”

Waarom je bij deze Bewegen Is Leven dag wilt zijn?

✅ Geniet van Rob’s voorstelling over humor en interactie in de zorg
✅ Laat je inspireren door bewegingsagogen Joël en Azmi voor een vernieuwende kijk op beweeggedrag
✅ Ervaar de kracht van tafeltennis als methode om bewoners, cliënten en patiënten opnieuw te activeren
✅Ontdek innovatieve benaderingen voor verbetering van levenskwaliteit

Datum: dinsdag 23 april 2024
Tijd: 09.00 tot 18.00 uur
Locatie: De Apenheul in Apeldoorn

Schrijf je vandaag nog in en draag bij aan een positieve verandering in de zorg!

Tickets bestellen

Programma Bewegen Is Leven dag

09.00 – 9.30 uur

Ontvangst & Registratie

09.30 – 12.15 uur

Plenaire programma

Bewegen is leven | Joël & Azmi

9.45 – 10.30 uur
Ontdek met Joël & Azmi een creatieve kijk op inactiviteit als protest, met het motto ‘zonder relatie geen activatie’. Inspireert vernieuwend bewegen, bewust van diepere connecties tussen inactiviteit en onvervulde behoeften in het streven naar een actiever leven.

De kracht van humor en interactie | Rob in de Zorg

11.00 – 11.45 uur
Rob neemt je mee in zijn voorstelling over het thema humor en de kunst van interactie. Hoe maak je contact, én misschien nog belangrijker, hoe draagt jouw interactie bij aan een betekenisvolle relatie?

Jeroen Kuijt Bewegen Is Leven dag

De kracht van Tafeltennis! | Jeroen Kuijt

11.45 – 12.15 uur
De kracht van tafeltennis met Jeroen Kuijt. Verken samen met Jeroen op welke eenvoudige manier een eeuwenoud campingspel bewoners, cliënten en patiënten activeert om in beweging te komen. Hij neemt je mee in zijn spetterende tafeltennis show!

12.15 uur- 13.15 uur

Lunchtijd en laat je inspireren op de inspiratiemarkt.

13.15 – 14.45 uur

De Apenheul challenge  met # De 11 principes van Joël

Samen gaan we de Apenheul Challenge aan! We strekken even lekker de benen en laten ons inspireren door de #11 principes van Joël. In groepjes verkennen we de Apenheul met gidsen en gaan vervolgens enthousiast aan de slag met praktische opdrachten. #zinin!

5 keuzesessies

Welke sessies ga jij volgen?

15.00 – 16.00 uur

Inspiratieronde 1

Kies uit één van de vijf sessies

16.00 – 17.00 uur

Inspiratieronde 2

Kies uit één van de vijf sessies

Sessie 1: Berend Oosterhuis

Vitale (zorg) medewerkers zorgen eerst voor zichzelf

Berend is de oprichter en eigenaar van Bokscoaching en is al jaren een gepassioneerde (team)trainer die streeft naar het beste in mensen naar boven halen. Zijn focus ligt op weerbaarheid, het stellen van grenzen en het herkennen van energievreters. Berend deelt graag zijn energie en drive met jou. Bereid je voor op een energieke transformatie, inclusief een unieke bokshandschoen ervaring! Na deze sessie ga je weg met vijf direct toepasbare inzichten voor meer vitaliteit en werkplezier. Want vitale zorgmedewerkers zorgen eerst voor zichzelf!

Peggy en Laura Bewegen is Leven dag

Sessie 2: Peggy & Laura

De kracht van een goed verenigingsleven

Want wat is de kracht van een goed georganiseerd verenigingsleven?

Peggy & Laura delen hun ervaringen over het inspirerende verenigingsleven binnen verpleeghuis Oudshoorn, afgestemd op de behoefte van de bewoners. Leer over het opzetten van een kwalitatief hoogwaardig verenigingsleven. Denk aan het werven van vrijwilligers en het overwinnen van coördinatie-uitdagingen. Ontvang praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan.

Sessie 3: Freya & Hanneke 

Speels contact maken begint met Ja zeggen

Freya en Hanneke nemen je mee op een leerzame reis met de SPEELS methode, waarbij je leert hoe je positief contact kunt maken en behouden met mensen met dementie.

Ontdek de principes van SPEELS, waarbij het uitgangspunt altijd ‘JA’ is. Leer te focussen op wat er nog wel is en wat er nog wel kan. Een waardevolle sessie die je helpt om met meer begrip en positiviteit om te gaan met deze doelgroep.

Sessie 4: Irma Gilling

Ontdek de kracht van speels samenwerken

Irma brengt in haar workshop de wereld van spel- en werkvormen naar de werkvloer, waardoor iedere medewerker het beste uit zichzelf haalt. Met plezier en enthousiasme voeren zij hun werkzaamheden uit.

Ontdek hoe je op speelse wijze motivatie bevordert, communicatie verbetert, en overleg efficiënter én leuker maakt.

Ga naar huis met praktische informatie en materiaal, klaar om direct een positieve verandering teweeg te brengen in jouw team. 

Belle Dame

Sessie 5: Myra Steens

De kracht van contact maken 

De verwondering van kleurrijke superbellen is werkelijk een feest. Vooral binnen zorginstellingen waar het enorm geliefd is. Speciaal voor mensen met dementie en/of verstandelijke beperkingen.

Als Belle Dame geeft Myra hierbij ook graag de stokjes uit handen. Dit is jouw kans om dit unieke gevoel te ervaren. Elk persoon en elke bel is op zijn eigen manier uniek. Het nakijken en observeren van de bellen is een feest.  Bellen vormen de brug tot verbinding. Myra neemt je mee in de betoverende wereld van bellen, waar je zelf ontdekt hoe je op een speelse manier contact kunt maken.  Het is heerlijk om te spelen, doe je mee?

Locatie

Apenheul
Congreslocatie de St@art
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn

Parkeren
Parkeren kan op gemeentelijke Parkeerplaats Berg en Bos. Na het oversteken van de weg volg je de borden naar De St@art.  Je ontvangt een gratis uitrijkaart van Bewegen Is Leven.

Stukje lopen
Vanaf de parkeerplaats steekt je de JC Wilslaan over naar de hoofdentree van Stadspark Berg & Bos. Hier wordt de route naar Apenheul direct al aangegeven. Je komt dan vanzelf langs onze congreslocatie De St@art. De wandeling neemt ongeveer 10 minuten in beslag.